top of page
WhatsApp Image 2021-06-23 at 19.46.03 (1
Katse tulevaisuuteen 

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN MORSINKO

5.jpg
Morsingosta saatavalla luonnonvärillä värjääminen on ympäristön kannalta synteettisiä värejä ekologisempaa. Kasvien uuttamiseen käytettävä vesi voidaan kokonaisuudessaan uudelleenkäyttää sadon kasteluun. Synteettisillä väreillä värjätessä vesistöön kulkeutuu haitallisia kemikaaleja. Morsingosta saatava sininen väri on kuitenkin indigo-kasvista saatavaa väriainetta kestävämpi, jonka vuoksi se soveltuu erityisen hyvin värjäämiseen. 
 
Pyrimme kehittämään kestävästi ja eettisesti tuotettua Indigo-väriämme siten, että sitä voitaisiin käyttää tulevaisuudessa uusilla innovatiivisilla tavoilla. Työskentelemme sen puolesta, että tulevaisuudessa luonnollista indigo-väriämme voisi hyödyntää ekoelämysten luomisessa tekstiiliteollisuuden lisäksi myös uusilla aloilla, kuten mm. kosmetiikassa, designissa sekä biohajoavissa tuotteissa. 
morsinkokukka-21.png

MIKSI VALITA LUONNONVÄRI?


Vastuullisuus on meille itseisarvo ja luonnonväriaineet on yksi tie vastuullisempaan tulevaisuuteen. Uskomme luonnonväriaineiden uusiutuviin raaka-aineisiin, joissa hyödynnämme sivuvirtoja ja viljeltäviä kasveja, jolloin emme tuhlaa luonnon resursseja. Tämän avulla voimme luoda Suomeen maaseudullemme uusia työpaikkoja ja tuottaa vastuullisesti luonnonväriaineita.  

TEOLLISUUDEN SIVUVIRRAT

Teollisuuden sivuvirtoja käyttäen hyödynnämme jätteeksi menevän raaka-aineen, jolloin mitään raaka-ainetta ei tuoteta väriaineen takia.

kuvia nettisivuille-04.png

UUDENLAINEN AJATTELU

F51A7659.jpg

Luonnonväriaineet eivät sisällä yhtä paljon myrkkyjä synteettisiin väriaineisiin nähden, lisäksi niiden värjäysaika on lyhyempi. Pystymme hyödyntämään luonnonväriaineissa samasta värjäyserästä monta värjäyskertaa. 

 

Vastuullisuus tuo mukanaan ekoluksus-ominaisuudet:

  • Luonnonvärien käyttö edellyttää uudenlaista ajattelua suunnittelulta.

  • Muun muassa kasvuolosuhteet vaikuttavat kankaalle syntyvään värisävyyn.

  • Lisäksi värimorsingosta saatavalle siniselle kuten muillekin luonnonväreille on luonteenomaista, että sen intensiivisyys muuttuu pesun ja käytön myötä. Tuote siis elää ajan kuluessa. 

  • Jokainen luonnonvärillä valmistettu tuote on ainutlaatuinen. 

  • Mahdollistaa uudenlaisia konsepteja ja uudenlaista ajattelua

morsinkokukka-21.png
IMG_0216.jpg
Uutiset
bottom of page