top of page

PUNAMULLASTA SINISOIJAAN – TEAM SINISOIJA VOITTOON SIPARILApril 15, 2021 | CoatingsNewsPartnership

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja Kasvu Open toteuttivat Siparila Oy:lle innovaatiokilpailun, jossa etsittiin ekologisesti kestäviä ratkaisuja puun teolliseen pintakäsittelyyn. Kilpailun voittoon nousi Team Sinisoija, johon kuuluivat Natural Indigo Finland, Brightplus, Hämeen ammattikorkeakoulu sekä tutkijatohtori Anja Primetta yhteistyössä BioColour-hankkeen kanssa.


SinisoijaTM-innovaatio haastaa perinteistä punamultamaalia ja korvaa puun öljypohjaisia pintakäsittelyaineita uusiutuvilla bioraaka-aineilla. Ekologisen pinnoitteen raaka-aineena on käytetty mm. väriuutetta morsingosta ja eri raaka-aineita Suomessa valmistettavan soijaöljyn tuotannon sivuvirroista. Nimestään huolimatta pinnoitteen väri voi olla mikä vain.

”Voittajatiimin ehdotus oli esimerkiksi uutuusarvoltaan lähinnä sitä mitä haettiin, ja siellä takana oleva tarina: Suomi on maailman paras paikka tuottaa luonnonvärejä, hyödyntäen ainutlaatuista Suomen luontoa ja tuottaen lisäarvoa suomalaisista pelloista myös kansainvälisesti”, kiittelee Siparilan myyntijohtaja Olli Prättälä.

SiparilaHackin finaalissa ideaansa esitteli yhteensä viisi joukkuetta. Mukana kisassa olivat myös Puumateriaalitieteen tutkimusryhmä ja Best from the Nature (BFTN) -joukkue Itä-Suomen yliopistosta, Ekopine Oy ja Virtasen Maalitehdas.

Sinivalkoinen vientituote globaaleille markkinoille

”Olemme erittäin kiitollisia siitä, että yritykset hakevat uusia innovaatioita innovaatiokilpailuiden kautta. Tämä on erinomainen mahdollisuus kumppanoitua ja yhdistää huippuosaaminen toimialojen välillä. Tiimissämme oli kotimaisia eri ammattialojen asiantuntijoita, ja tiiviin yhteistyön tuloksena veimme ideamme kilpailun voittoon”, iloitsee Milja Hannu-Kuure Brightplussalta.

”Globaalisti uudella innovaatiollamme saamme tuotua suomalaista kestävän kehityksen osaamista esiin Euroopan ja maailman markkinoilla. Kehitimme yhdessä huipputiimimme kanssa todellisen sinivalkoisen vientituotteen”, jatkaa Pasi Ainasoja Natural Indigo Finlandista.Ekologisten puun pintakäsittelyratkaisujen kysyntä on kasvanut erityisesti Keski-Euroopassa.

762 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page